Profiltekst her!Arkiv
Kategorier


Siste innlegg

Annonser
Hunden sitt velvære

Hei :) Jeg lå på mobilen, rett før jeg hadde tenkt å legge meg. Jeg kom over det å lese litt fra FOD sine nyeste oppdateringer, og fikk altformange tanker i hodet som jeg ønsker og dele med dere. 

1.  

Jeg forstår det med sommer, og at det kan være vanskelig å konbonere det med kjæledyr og reise bort. Jeg personelig har hund, og har alltid hatt hund, familien har også alltid hatt hund. Jeg ser ikke det med ferier som et problem, om ingen har tid til å passe dyret ditt finnes det steder du kan sette dem, som et feriehjem feks. Dette er kanskje noe for lommeboken, men tenk dere litt om. Før du setter hunden din fra deg i skogen så den sulter, eller forlater den ved motorveien, du valgte og skaffe deg et dyr .. burde du ikke tenkt over konsekvensene ved det? Jeg vet at om ingen har tid til å passe hunden min, ja da får jeg ikke reist på ferie da. Det er et valg jeg tok når jeg skaffet meg hund, så til alle dere hjerteløse mennesker der ute som heler tar livet av dyret for å reise på ferie i en uke, dere fortjener ikke ha dyr. Om dere skaffet dere dyr før dere tenkte på dette, så var dere ikke klar for det. OG om dere skylder på barna, sier de maser om ferie: forklar situasjonen. Det har jeg vokst opp med, og jeg har absolutt ikke tatt noe skade av det.

2. 

Noe jeg ønsker veldig høyt, er at fler tar seg tid til å se på omplasseringshunder, det er så mange fine, gode, snille og ikke minst nydelige hunder der ute som trenger et hjem, og står der på randen til å bli avlivet fordi for få mennesker gidder å la tanken om omplassering streife seg engang. dere som tenker at det bare er dyr man må jobbe mye med til omplassering, nei. Snakk med noen som har omplasseringdyr, som feks meg. Greit, vetdere hva et av de største problemene kan være? De blir ekstra glad i dere, redd for å bli forlatt igjen, men jeg ser ikke på det som en negativ ting. Leter dere etter en fin familiehund, turkompis eller lekekameraet? Det sitter en hau av dem og venter på at dere skal komme og hente dem. De kommer til å elske dere ubetinget, det kan jeg love. 

3. 

Ikke gi opp uten grunn, det og ha hund fra tid til en annen, det kan være slitsomt. Jeg personlig har en hund som nekter å slutte å bjeffe, det kan være irriterende, og jeg kan bli veldig oppgitt og sint, men jeg gir aldri opp. Vi prøver nye teknikker på å få henne til å slutte, hun bjeffer på alt som kan, og noenganger bare uten grunn. Vel sånn er det, hun hadde ikke lært at det ikke var greit når hun kom hit som 1åring, og det lar meg sitte igjen med oppgaven om å lære henne det. Skal jeg omplassere henne av den grunn? Nei. Dessuten, samlivproblemer? Hunden passer ikke inn? Det kan jeg forstå, tilsammen hadde dere tid, men ikke ellers. Okei okei, men en jeg ikke går på et livsendring, som barn feks. Det er fult mulig og ha baby med hund. Familien min klarte det uten problem, til og med to! Skal jeg gi dere et godt råd? dette gjør at hunden blir en perfekt familiehund, ikke stressende og gjør hverdagen mer slitsom, ikke la barna leke med den. La dem kose, men da skal han sitte først i starten hvertfall. Når jeg var yngre hadde vi en god hund, jeg fikk aldri leke med han, men jeg kunne ligge på han, småbarn kunne dra han i ørene, stikke hendene i munnen hans, og han klagde ikke, fordi han passet på barna, var aldri agressiv eller volsom, han var som en ekstra hjelp når mamma trengte å slappe av. 

 

Så tenk litt, plis. Det er for mange omplasserings plasser som blir tatt for dårlige grunner, og det er for mange hunder som sitter og venter på en familie, ta dere litt tid og se på disse før dere ser på et helt nytt valpekull. 


  
Navn:

E-mail:
        
Blogg:
        
Kommentar:hits