Profiltekst her!Arkiv
Kategorier


Siste innlegg

Annonser
overvektige barn

Jeg har ikke barn, og jeg har aldri vært overvektig selv, men jeg undervektig, og har en BMI som er mye lavere enn den burde. Folk har forskjellige meninger om dette, men jeg skal skrive hva jeg mener, ikke om overvektige barn, men om foreldre men overvektige barn. 

Jeg har et utrolig godt forhold til min egen mor, vi snakker om alt og jeg har ingenting jeg trenger å holde skjult for henne. Ikke fordi jeg ikke gjør gale ting, eller fordi jeg ikke får kjeft, men fordi en åpen og ærlig dialog er viktig for å ha et fint forhold mener både jeg og hun, og det kan jeg ærlig si at funker. Mamma har alltid sagt at jeg ikke skal fokusere på hva som står på vekta, men heller på hvordan jeg ser ut. 

Så når du ser at barnet ditt begynner å legge på seg, hvorfor fortsetter du sånn? Jeg mener ikke at det er barna som er problemet, jeg mener at det er foreldrene. Når jeg var liten var godteri og brus bare på lørdager. Jeg fikk lov å drikke et glass sjokolademelk på i helgen, og jeg fikk ikke lov å sitte inne hele dagen. Uansett vær og forhold måtte jeg være ute minst i en time. Kanskje det ikke alltid var like mye å gjøre, men jeg fikk være ute en times tid. Mamma og Pappa har alltid støttet opp alle ideretter jeg har hatt lyst å prøve, men jeg er ikke et menneske som liker sport, jeg liker å trene på egenhånd, så jeg endte opp på teater. 

Så over til det temaet jeg vil prate ordentlig om, det er hvordan kan dere la barna deres bli overvektige? Jeg skulle ønske mamma og pappa aldri hadde brus i huset, for det er noe man får hekta på. Alle ungdommer og barn vil selvfølgelig ha et glass cola enn et glass vann. Og hva gjør dette med kroppen? Intet godt ihvertfall. Min egen mor har aldri likt fisk, hun hater det så hun må faktisk gå ut av huset når vi spiser det, men likevell har hun alltid vært nøye på at jeg skal spise det. 

Jeg sier ikke kutt ut sukker, jeg sier spis variert, pass på at ungen din er i mye aktivitet, ute å løper og leker. Jeg vet om barn som sitter inne foran xboxen sin hele dagen, også lurer jeg på hvorfor får de lov til det? Jeg vet om de som får med litt chips på siden av matpakka, hvafaen? Jeg er lei av voksene som ikke tenker på hva barna spiser. Jeg går en linje der jeg må studere og sette meg nøye inn i kost og livsstilsykdommer. Det skal ikke så mye til for at barn skal få diabetes, og tallene på hvor unge folk med diabetes 2 er blir bare lavere og lavere. Har du lyst at sønnen din på 5 år skal få påvist en livsstilsykdom fordi du alltid lot han spise det han ville? Så jeg mener at IKKE alle foreldre, fordi jeg mener ikke at alle dagens foreldre er sånn, men noen foreldre burde tenkte på hva de fôrer opp ungen sin på, fordi det er ikke ungen sin skyld at de blir overvektige, det er deres. Dere bestemmer kostholdet, dere bestemmer hva som ligger i kjøleskapet. 

Gå foran som et godt forbilde, spis variert og sunn mat, tren en gang i blandt og ta vare på dere selv. Usunt kosthold påvirker ikke bare kroppen invendig, men også på andre måter. Man får feks, mer kviser i ungdomsstiden. Det styrker ikke selvtilliten med tre, fire valker og 40 kviser i ansiktet. Spesielt ikke som tenåring, fordi vi er turbulente og usikre på oss selv fra før av. Senest i dag hørte jeg om en gutt som ble sendt på en camp for litt større barn, da han gikk i 6 klasse, og han ble kåret til den største 6 klassingen. Hvordan tror du det føles? Du er den feiteste kidden av alle 6 klassingene, du er til og med feitere enn noen av de som er eldre enn deg altså! HAAHAH Hvordan tror dere det er? Vil dere at barnet dere skal ha det sånn? 

SÅ JEG MENER DET, DERE HAR ANSVARET FOR AT BARNET DERES SKAL FÅ I SEG RIKTG MAT. SETT DERE NØYE INN I LIVSSTILSYKDOMMER OG KOSTHOLD. FORDI DA LÆRER DERE KANSKJE AT DET Å KUTTE UT SUKKER OG SØTSAKER ER RIKTIG, MEN DET Å TENKE OVER HVA DERE SPISER DERIMOT HAR NOE Å SI.


  
Navn:

E-mail:
        
Blogg:
        
Kommentar:hits