Profiltekst her!Arkiv
Kategorier


Siste innlegg

Annonser
FOD - og adopsjon av hund.

Noe som plager meg er at det er fult av hunder og katter som trenger et hjem, hunder som står klare til omplassering som bare står og venter på at å bli elsket og tatt vare på. Hvorfor avler dere opp så jævlig mange valper når det kanskje står en 2 år gammel kjempefin hund og venter på en familie? Hvorfor henter dere ikke den i steden? Jeg støttet alle slike saker med hele mitt hjerte. 

Jeg personlig har en omplasseringhund, og det er ikke den første som har bodd i huset vårt. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg skaffet meg Kamilla isteden for en liten søt valp. Jeg anbefaler alle som har lyst på hund til å kjekke opp med http://www.fod.no/ først, eller andre omplassering steder. Det ligger også mange hunder på finn.no som virkelig trenger et hjem. Hvorfor kan dere ikke hente en frisk og fin hund derfra i steden? HVorfor må dere ha en valp fra et nytt kull, for det er valper klare for omplassering også. Og tro meg, dere blir like glad i den hunden dere hentet på FOD som den dere henter hos oppdretteren. 

Fod har somregel opptil 20-30 hunder klare på kennelen som trenger et nytt hjem. De motar hunder i alle størrelser, og en stor spredning i alder. De har både tisper og hannhunder. Mange av hundene havner der på grunn av skilsmisse, flytting eller allergi og lite gjennomtenkte hundekjøp. De mottar også hunder fra politiet som de har plukket opp og ikke har klart å finne eieren til. De overtar også hunder gjennom mattilsynet, dette kan være hunder som ikke har hatt det spesielt bra hjemme. 

Fod er nøye på hvem som får dyrene, og du må igjennom 4 steg for å få hunden- Først og fremst må du Fylle ut søknadspapirer og inn for en samtale, du må planlegge et tidspunkt for ditt første besøk. Du må en samtale med en av de som jobber der om søknaden din, og dine planer for ditt framtige hundehold. De danner seg derfra en mening om du er et bra hjem for hunden.  Andre skritt er å bli kjent for hunden. De vil ta introduesere deg for noen hunder de mener vil passe inn hos deg. De mener det er viktig å bli kjent med hunden før den får være med deg hjem. Det varierer litt fra hund til hund hvor mange møter og hvor lang tid dere trenger sammen. Tredje skritt er en prøve periode, om de føler at du og hunden passer sammen, så kan du ta med hunden hjem på en prøveperiode. Dette er for at du skal på se om hunden klarer å tilpasse seg sitt nye hjem. Du må nå være helt sikker på om du vil ha hunden og at du er i stand til å ta vare på den i flere år. Du må skrive under på en avtale om vilkår for prøveperioden og betale er depositum. Fjerde skritt er, dersom du bestemmer deg for å beholde hunden etter prøveperiodene ås må du skrive under en kontrakt om adopsjon. 

Dette høres kanskje ut som mye arbeid, men jeg mener det er bedre å kunne prøve å hunden litt før du er sikker på at du skal ha den. Og tenk deg, denne hunden hadde en kanskje en familie den var glad i.. men pga feks. allergi blir den plassert på en omplassering gård.. der den står dag inn og dag ut å venter på en som kan komme og gi den et hjem.. vil ikke du være denne personen? 

Her er noen av hundene som ligger ute for adopsjon for øyeblikket : http://www.fod.no/?page_id=124 VÆRSÅSNILL tenk over det å adoptere en hund ihvertfall, og støtt fod, og andre omplasserings steder. Lurer dere på noe ang hvordan det er å ha en omplasseringhund så er det bare og spørre. Jeg personlig adopterte kamilla (hunden min) for snart fire år siden, og hun er fem den dag i dag. Fire år med hunden viser mye om hvordan det er og omplassere en hund. 

Først og fremst vil jeg si det at det er stor sannsynlighet at hunden blir litt ekstra knyttet til deg fordi den trossalt har blitt forlatt før.. noe min hund er, og jeg har erfart at mange andre omplasseringhunder også er. Det er ikke en ulempe, tro meg. Spørr i vei, og støtt gjerne FOD. 


Dette er da lillejenta mi, Kamilla.   
Navn:

E-mail:
        
Blogg:
        
Kommentar:hits