Profiltekst her!Arkiv
Kategorier


Siste innlegg

Annonser
HJERTELØST!

Ja, for meg er det hjerteløst. Det å gå å kjøpte seg en pelskåpe for meg helt forferdelig. Jeg har aldri i hele mitt liv kjøpt noe laget av ekte pels, eller med ekte pels på. Moren min, faren min, eller noen i familien min kjøper ikke ting til meg av pels, heller ikke til seg selv. Fake pels, yes! Ekte, ikke faen. Så ja, du som lager pelskåper, du som dreper dyr for å lage klær, du ja. Når mistet du medfølsen din? Når ble du så kald og hjerteløs? Hva fikk deg til å ta livet av noe så uskyldig og forsvarsløst første gang? Beit ikke samvittigheten fast i deg? Var du ikke lei deg etterpå, eller fikk vondt inne i deg? Hva fikk deg til å gjøre det igjen? Var det pengene? Klærene? Eller rett og slett å ha makt over nå så lite og uskyldig? 

Jeg vet ikke hva som går igjennom hodet til et menneske når dette skjer. Jeg har ikke en villeste ide, og jeg kunne ikke tenke meg det heller. Selv har jeg to hunder, eller mamma har èn og jeg har èn. Kamilla heter pelsballen min, og ja hun er en pelsball. Hun har den fineste pelsen jeg har sett, og den er svart, god, og helt fantastisk varm. Ville du sett på den som noe du kunne lagd klær av? Ikke jeg. Jeg kunne aldri tenke meg å lage en kåpe ut av hunden min, og hvis ikke du kunne det heller.. så hvorfor har du på deg en kåpe da? Hvorfor lot du noen andre ta livet av et dyr, for så å bruke dyret som "mote" etterpå? Jeg kunne spyttet på mennesker som går i ekte pels. Jeg ser på det som hjerteløst. Det er umenneskelig. 

Kan du ikke gå i din egen hud i steden?! Dette er et spørsmål jeg stiller meg selv ofte. Hvorfor ikke en olajakke, eller noe slikt? Hvorfor akkurat pels? Hva gjorde at pels ble så godt likt?! 

Hvis du kjøper pels, så kjøper du lidelse! sier dyreverner Siri Martinsen.

Siri Martinsen er en kvinne jeg ser opp til, hun jobber mye imot pelsindustrien. 

- Kritikere mener at dyrevernere bryr seg mer om dyr enn mennesker?

- Det er en drøy påstand. Hvis du ikke bryr deg om dyr, hvordan kan du da bry deg om dine medmennesker, parerer Martinsen.

Så still deg selv det spørsmålet. Når du ser noe med pels i en butikk, tenk på det stakkars dyret det var. Tenk på den ulven som kanskje hadde en liten unge som gikk å lette etter mammaen sin i skogen mens noen hadde fanget henne. Mens hun lå på en benk der hun kanskje ble skalpert levende, og lide mer enn du kunne tenke deg, så gikk denne ungen hennes rundt, utsatt for mange farer, alene, redd, suten. Når moren til slutt døde av smertene, tok det ikke mange timene før babyen hennes døde heller. Denne lille ungen hennes døde kanskje av sult, frykt eller rett og slett kulde. Kanskje den ble tatt av et annet dyr. La tankene gå noen ganger igjennom hodet ditt, er denne pelskåpen verdt det da? Er det bra nok for deg? NEI, dyret som henger der på veggen er for verdifult for meg. Jeg kunne ikke tatt det på meg, fordi dette dyret fortjener ikke å bli framstilt på denne måten. Dyret skulle fått levd sin egen gang. Om kanskje alle til slutt kan tenke sånn, så minsker salget av pels, og da minsker drap av uskyldige dyr. 

Har du medfølelse? Bryr du deg? Eller .. er du hjerteløs? 

 

 


  
Navn:

E-mail:
        
Blogg:
        
Kommentar:hits