Profiltekst her!Arkiv
Kategorier


Siste innlegg

Annonser
et lite barn sin stemme

Det verste jeg leser om er barn som ikke har det som de skal, mange ganger har jeg sagt at til foreldrene mine at de er verdens verste foreldre når jeg er sint, men så vokser man opp, og ser hva det er. Jeg håper at jeg ikke er den eneste som setter så mye tanker inn i dette.

Barnemisshandling er noe av det verste jeg vet om, og setter det høyt. Om et barn ikke har det bra, så er det som skjærer så dypt i hjerterota for meg. Jeg har nettopp lest ut boka om Christoffer, som heter "Jeg tror nok du skjønner det sjøl" som jeg måtte gråte meg igjennom. Hvordan kan et voksent menneske gå på et lite barn med psykisk eller fysisk vold? Et lite barn, forsvarsløst barn. 

Hvordan kan et voksent menneske ta vekk drømmene, det lekene smilet og det lille som skal til for å glede et barn? Vet dere hva jeg syns er enda verre? Det er de menneskene som mistenker eller vet at noe skjer uten å gjøre noe med det. Jeg er også skuffet over barnevernet i Norge, som har latt så mange saker glippe ut av hendene sine. Jeg har sett/snakket med/kjent mennesker som har fått det verre gjennom barnevernet. Jeg har også møtt voksene som gjør alt for barnet sitt, og prøver å gjøre det best mulig for den, men barnevernet nekter hjelpe til. 

Jeg har også venninner som har fått barn, og som barnevernet har bare antatt at de ikke kan passe på så de prøver å ta det fra dem. Hvorfor skal dem kunne ha rettigheter til å kunne ta et barn fra en nybakt mor, kunn fordi de tror hun ikke kommer til å klare å passe på det? 

Hvis du ødelegger drømmene til et barn, eller håpet, så ødelegger du framtiden til barnet. Jeg håper jeg ikke er den eneste som ser denne problemstillingen, jeg håper at folk kan begynner å se litt rundt seg, å ikke bare fokuserer på seg selv. Jeg håper at noen fler en meg håper at vi kan lytte til barna, og ikke la et barn bære vekten og smerten alene. Ting er ikke bedre om ingen vet om dem, ting burde bli satt mer fram, vi burde lære barna at det er ingen skade i å si ifra om noe er galt. Det er ingen skade å sende gjøre noe med mistanken sin heller, og man skal aldri være redd for å prøve å hjelpe. 

  
Navn:

E-mail:
        
Blogg:
        
Kommentar:hits